Forsidebilled af bogen "Kvindevisdom"

Jeg har haft svært ved at acseptere at jeg skal skifte piller hele tiden. Men som min zoneterapeut sagde: "Det var jo helt i pagt med hvad jeg lige havde fortalt omkring bogen "Dyrekreds og menneskelig organisme".
I bogen beskrives hvordan hver måned har sin specielle ind-virkning på legemet. Så selv-følgelig ville det vi indtog også skulle reguleres, efter hvor vi befandt os i årets gang.


En naturlig hjælp mod overgangsalderens gener

Imens jeg stadig var normalt menstruerende brugte jeg nogle gange Melbrosia som er et gammelt kvindemiddel der har været brugt mod uregelmæssige blødninger, oppustetheh og brystspænding. På grund af sit indhold af perga pollen og gele royale giver den god energi, så den kan også bruges hvis man bare føler sig flad i koderne.

Da mine menstruationer begyndte at blive uregelmæssige tog jeg Yams piller (Dioscorea villosa) fra Solary i lang tid. Jeg har nemlig læst, at frem til ægløsning er det østogener der virker, og i den næste halvdel er det progesteron. Så da yams indeholder eller skal vi sige omdannes til homoner i kroppen, så prøvede jeg først at købe nogle yamsrødder i en invanderbutik. Yamsrødder tilberedes og spises ligesom kartofler, men er meget mere stivelsesholdige, og da de ikke faldt i min mands smag gik jeg over til pillerne. De virkede fint stabiliserende, men desværre har jeg det sådan at når problemet ikke mærkes glemmer jeg at tage pillerne. Om jeg var kommet før eller senere i overgangsalderen hvis jeg var fortsat med at tage dem, er ikke godt at vide. Jeg vælger at hælde mig op af videnskaben der siger at vi har et vist antal æg og når de er væk så er det slut.- Bortset fra hvis man tager kunstige hormoner der får kroppen til at tro der har været en ægløsning og derfor opbygger slimhinden i livmoderen som ender i en blødning.-

Da mine hedeture tog overhånd kikkede jeg efter et præparat der var så tæt på mad som muligt. Det fandt jeg i Isoflavon, et sojaprodukt fra Natur Drogeriet som indeholder Phytohormoner i pulverform. Det var lige mig. Efter 14 dage med en drinks af to spiseskefulde olie, tre mål isoflavon og resten af kruset fyldt op med hyldeblomstsaft, havde jeg det godt igen. Ingen hedeture og ingen blødninger. I "Det grønne apotek" af James A. Duke kan man læse mere om soja isoflavoner og hvorfor hedeture mest er et problem for vestens kvinder.

Efter flere gange at have glemt min drinks holdt den op med at virke. Nu var gode råd dyre, men så kom et nyt produkt på markedet. En Tofupille med knust hørfrø. Genialt, fordi jeg ved et foredrag om Udo Chois olie fik fortalt at der skal olie til for at omsætte soja og netop hørfrø er meget olieholdige. Nu slap jeg for at stå og mikse men skulle bare skylle en pille ned morgen og aften.Selvom Isoflavon og tofupillen begge er udvundet fra sojabønnen, så har forskellen i behandlingen af soja bønnen under alle omstændigheder gjort at jeg atter fik fred med mine hedeture.

FemiBalance er en blanding af mange urte såsom rødkløver, salvie, Hindbær blad, yamsrod o.s.v. til kvinder før og efter overgangsalderen begyndelse. Urterne kan også fås enkeltvis som teer. Nogen gange kan rødkløver te være nok og andre bruger kun salvie te. Enhver må finde sit eget.